Latitude, Alderley Edge

Latitude, Alderley Edge

Project Info

Project Description

‘Latitude’ is a stunning new ‘super home’ in a private and enviable location within walking distance of Alderley Edge village. Designed by renowned Alderley Edge based architecture practice, theCave architecture+design, Latitude has been inspired by the purity and simplicity of Mies van der Rohe’s iconic modernist masterpiece, ‘Barcelona Pavilion’.

Casting a respectful nod to the German architect’s ambition to create ‘a continuous space blurring (the) inside and outside’, Latitude adopts a linear form comprising a series of white render columns between which are vast expanses of glass to give the impression of ‘hovering’ flat rooflines. This highly contemporary approach takes full advantage of the natural daylight afforded the south facing property and provides occupants with just under 6,000 sq ft of large light-filled open plan living spaces that flow effortlessly between each other, and the outdoors.

Despite the abundance of glazing, the property supports a desire for privacy, being tucked away on a large plot at the end of a private road off Brook Lane, and screened by mature trees, shrubs and planting.

The house is approached through electric gates and over a large gravel drive. The private living accommodation is sited towards the rear of the home, with an abundance of floor to ceiling windows and vast sliding doors on both the ground and first floors that allow an influx of natural light and fully unite the home with it’s manicured landscaped grounds.

Latitude’s contemporary credentials are equaled by its ability to respond to everyday modern living requirements, including those of families.

The ground floor provides a stunning fully glazed entrance hall accommodating a ‘floating’ cantilever staircase and off which are two ‘wings’ of living accommodation. On one side, connecting to the rear garden through floor to ceiling sliding glass doors, is a large open plan living space incorporating a sitting room, dining room and kitchen plus a wine store, cloakroom and ground floor wc. The opposite wing provides a substantial lounge, plus a gym, utility/boot room, plant room, store room and private access to a double garage.

Upstairs is a showcase master suite with dressing area, en suite bathroom and private wrap-around balcony. There are three further double bedrooms each en suite plus a versatile space suited to an office or nursery.

Depending on the stage of construction, Latitude’s purchasers will have the opportunity to work closely with Henderson Homes to personalise the interior specification to their own discerning tastes.  Henderson Homes has close working partnerships with the leading designers and manufacturers of kitchen and bathroom furniture, brassware, tiling, appliances and interior design.

Latitude is now ‘UNDER OFFER”. For further details of future super homes developments please call 01565 743404.

View the Brochure